Module - Calendar

Tillbaka

Samverkansövning våren-23

FRO Östergötland Kalender
Datum
10 Jun 2023
Kontakt
Förbund Östergötland

Samövning med Frivilliga Flygkåren och Sjövärnskåren.

Vi vill bjuda in alla medlemmar till en samövning ihop med Frivilliga Flygkåren och Sjövärnskåren. Övningen sker ute vid Östgötakusten. 

Alla medlemmar kan delta, oavsett om du är med i ett hemvärnsuppdrag, har civilt uppdrag, inget uppdrag, eller är ny inom FRO. För de medlemmar som väntar på att påbörja sina utbildningar är detta en utmärkt möjlighet att delta i en övning som både gröna och vita uppdrag kan bli involverade skarpt i.


Övningen är planerad till den 10 juni, med en reservdag den 11 juni. Vi startar klockan 08:00 och avslutas samma kväll, med en gemensam grillkväll som summering av övningen. Vi kommer att behöva alla de kompetenser som finns inom FRO, från etablering av kortvågsstationer i fält till stabstjänst eller funktionärsuppdrag. Det finns uppgifter för alla som vill vara delaktiga. Övningen kommer att innefatta flyg i luften, båtar på sjön och många sambandsutmaningar att lösa. Vi har valt kalla denna övning för "FSÖ Våren-23", FörbundsSamverkansÖvning.


Anmälan sker via mejl till ostergotland@fro.se så snart som möjligt. Ni som redan har uttryckt intresse om att delta är redan med på listan men bekräfta gärna ditt deltagande igen och boka upp helgen den 10-11 juni i kalendern så ses vi för en mycket spännande aktivitet.

FRO kommer stå för reseersättning och mat under dagen så det kommer inte kosta något att vara med. Övningsområdet ligger utanför Stegeborg, strax öster om Söderköping vid Slätbakens utlopp. Detaljerade instruktioner kommer skickas ut till de som anmält sig.
52