Våra kursplatser

Våra kursplatser

FRO utbildar personal ur frivilliga försvarsorganisationer över hela landet. Våra kurser är normalt belagda på kursgårdar eller regementen runt om i landet.

Camp Ånn

Camp Ånn är en kursgård mitt i den jämtländska fjällvärlden. Läget är avskilt men lättillgängligt, med fjällnära skogsterräng i direkt anslutning till anläggningen.

Camp Ånn är lättillgängligt! Europaväg 14 går mellan Atlantkusten och Östersjön och ligger alldeles intill anläggningen. Det är 800 meter till Ånns järnvägsstation, 10 mil till Åre/Östersunds flygplats, och 8 mil till Trondheims internationella flygplats.

campann.se


Fårö kursgård

Fårö Kursgård ligger en timmes bilfärd från Visby mitt på Fårö, berömt för sina rauk-områden och fina badstränder.

Fårö Kursgård ligger mitt på idylliska Fårö. Ursprunget till dagens Kursgård är ett beredskapsläger från andra världskriget. I början av 50-talet startades FBU-utbildning (Frivillig Befäls Utbildning) vid Kursgården och än idag är det frivilligutbildning i form av olika kurser som är grunden för vår verksamhet. Med tiden har Kursgården byggts ut, renoverats och moderniserats till en god miljö för kurser, konferenser och boende.

farokursgard.se


Höllviksnäs Kursgård

Höllviksnäs mat, möte och logi, en trevlig och modern hotell- & konferensanläggning i Höllviken, i närheten av Malmö

Kurslokalerna är modernt utrustade och efter en innehållsrik dag kan du koppla av i spa-avdelningen. Restaurangen bjuder på riktigt god mat i hemtrevlig miljö med en värmande brasa och härlig havsutsikt.

Kursgården finns mitt i Höllviken. Kör rakt fram i rondellen, kör ca 2 km. Vid den andra trafiksignalen sväng vänster.

hollviksnas.nu


Tylebäck kursgård

Tylebäck ligger mitt i paradiset, vid havet. Väster om Halmstad vid välkända Tylösand finns kursgården. 

tyleback.se


VÄDDÖ KURSGÅRD

Väddö kursgård ligger vid kusten, nordost om Norrtälje. 

Väddö Kursgård ägs av Luftvärnets Befälsutbildningsförbund och har sedan 1957 bedrivit frivillig befälsutbildning och luftvärnsutbildning på kursgården. På senare bedrivs alltmer frivilligutbildning på platsen.

vaddokursgard.se


Försvarsmaktens olika regementen

Många av de militära kurserna genomförs på regementen. 

Regementen erbjuder en bra utbildningsplattform, både avseende materiel, mat och logi. 


forsvarsmakten.se


Hotell- och konferensanläggningar

Hotell och konferensanläggningar används vid flera kurser varje år. Tillgängligheten och möjligheten att välja en plats som ligger nära den personal som ska utbildas har stora fördelar. 

...

805
883