UNGDOM

UNGDOM

Teknik, äventyr, gemenskap och karriär. FRO erbjuder ungdomsverksamhet med två inriktningar, cyberungdom och signalungdom. Det finns inget hinder att engagera sig i all verksamhet. Det är till och med så att vi uppmuntrar alla ungdomar att ta del av hela kursutbudet.

Titta gärna på den korta filmen längre ned på sidan.Verksamheten är inriktad på kommunikationsteknik i samhällets tjänst. Allt från grunder i radioteknik och datorer till praktiska övningar där du upprättar förbindelser mellan olika ledningssystem.

På våra kurser får du prova på många olika aktiviteter. Det kan vara att upprätta master eller att åka olika terrängfordon. 

Du kommer att lära känna många nya vänner från hela landet. Eftersom många av kurserna hålls i militära former kommer man snabbt i kontakt med varandra och får en stark gemenskap där allas lika värde värnas.

När du blir 18 år kan du söka dig vidare till sambandsbefattningar i hemvärnet eller i samhällets krisberedskap. Den utbildning du behöver får du av FRO. Utbildningen är även en bra grund om du vill söka anställning i Försvarsmakten. Våra kurser kan även vara meriterande när du söker annat arbete inom teknik, ledning och samband.

804