Utbildning

Introduktion Cyber Säkerhets-SM CTF

Det här är en grundkurs för dig som är intresserad av att delta i Säkerhets-SM. För de som tar sig hela vägen finns möjlighet att vara en del av det Svenska hackinglandslaget.

Kursen vänder sig till ungdomar mellan 15-18år. Det krävs inga förkunskaper för att delta. Vi kommer dela in er i grupper där varje elev får möjlighet att utvecklas. Du ska ha fyllt 15 år men inte 19 år innan kursen startar för att bli antagen.

CTF står för 'Capture the flag' och är ett sätt att tävla i cybersäkerhet. 

----
Det här är Säkerhets-SM:
Har du ett intresse för datorrelaterad problemlösning, eller vill du lära dig vad det egentligen innebär att hacka? Säkerhets-SM är en tävling med fokus på att lära ut koncept inom bland annat cybersäkerhet, men även att hitta de bästa eleverna i Sverige! Tävlingen är skapad för att passa alla kunskapsnivåer, så det spelar ingen roll om du är total nybörjare eller erfaren. Går det riktigt bra får du chansen att bli uttagen till landslaget och åka på EM!

Tävlingen är riktad främst mot gymnasie- och högstadieelever, och består av ett kval och en final. Man tävlar i lag med upp till 3 personer, så du kan tävla själv eller samla två kompisar för en ännu roligare upplevelse! Kvalet hålls online i mars, med en träningstävling veckan innan för att hjälpa till att värma upp. Finalen hålls i maj på Chalmers tekniska högskola i Göteborg för de ~30 bästa eleverna, med betald resa, mat och boende.
----

Introduktionskursen genomförs på Ledningsregementet i Enköping, därför behöver du vara Svensk medborgare mellan 15-18 år. Boende sker i så kallade logement, grupprum inne på regementet. Alla bär civil kläder (dvs, vi delar inte ut militära uniformer). Lunchrestaurang finns inne på regementsområdet. 

FRO står för resa, boende, mat och kurskostnader. Vi tar inte ansvar för medtagna datorer (men det är ok att ta med sig en bärbar dator). FRO tillhandahåller lånedatorer för dig som inte har en egen bärbar dator. 

För att komma in på regementet krävs ett giltigt PASS, Nationellt ID-kort eller motsvarande godkänd handling.


Kursen genomförs på uppdrag av Försvarsmakten och MSB med stöd från Internetstiftelsen [Goto10], Cyberly, Knowit, Sectra, Tutus och Skatteverket.
Se LÄNKIntroduktion Cyber Säkerhets-SM CTF
(2447805)

Sista anmälningsdatum 2024-09-30

Cybercampus, Stockholm
2024-10-29 - 2024-11-01
Ansök
801
996