UNGDOM

UNGDOM

Teknik, äventyr, gemenskap och karriär. FRO erbjuder ungdomsverksamhet med två inriktningar, cyberungdom och signalungdom. Det finns inget hinder att engagera sig i all verksamhet. Det är till och med så att vi uppmuntrar alla ungdomar att ta del av hela kursutbudet.

Titta gärna på den här korta filmen.

Verkar det spännande? Läs mer och bli medlem du också!


Teknik

Verksamheten är inriktad på kommunikationsteknik i samhällets tjänst. Allt från grunder i radioteknik och datorer till praktiska övningar där du upprättar förbindelser mellan olika ledningssystem.

Äventyr

På våra kurser får du testa på många olika aktiviteter. Det kan vara att upprätta master eller att åka olika terrängfordon.

Gemenskap

Du kommer att lära känna många nya vänner från hela landet. Eftersom många av kurserna hålls i militära former kommer man snabbt i kontakt med varandra och får en stark gemenskap där allas lika värde värnas stort.

Karriär

När du blir 18 år kan du söka dig vidare till sambandsbefattningar i Hemvärnet eller i samhällets krisberedskap. Den utbildning du behöver får du av FRO. Utbildningen är även en bra grund om du vill söka anställning i Försvarsmakten. Våra kurser kan även vara meriterande när du söker annat arbete inom teknik, ledning och samband. Det kan vara på företag eller myndigheter som håller på med teknik eller kommunikation i någon form.


Cyberungdom

Cyberungdom är en ny verksamhet inom FRO. Egentligen har den funnits länge, men nu har verksamheten fått ett eget namn.

Detta är för dig som vill diskutera cybersäkerhet och allmänna IT-kunskaper i din vardag. Du kan diskutera med likasinnade, hitta nya vänner och träffas på centrala kurser. 
Konceptet bygger på tre grunder; 

- Cyberungdom på diskussionsforumet "discord"

- Interaktiva utbildningar där du lär dig lösa IT-relaterade problem i din vardag. Exempel på utbildningar kan vara "De vanligaste cyberhoten" eller "hur du konfigurerar din hemmarouter på bästa sätt". FRO kommer publicera nya utbildningar regelbundet med start i början på 2022. 

- Cyberlov. Detta är en kurs som du kan söka och träffa de vänner du lärt känna på discord samt diskutera de kunskaper du lärt dig vid de interaktiva kurserna. Dessutom får du utmana dig själv med olika praktiska moment inom cybersäkerhet. Cyberlov genomförs v44 på höstlovet och du ansöker om att gå kursen i vår utbildningskatalog på fro.se.


signalungdom

Signalungdom är verksamhet för tjejer och killar i åldern 15–19 år. Du får lära dig mer om radio och kommunikation.  

Du får utbildning och träning i olika typer av kommunikationssystem, från vanliga telefoner till det senaste inom satellit och databaserad kommunikation. Utöver nationella kurser som du kan söka i vår kurskatalog finns även lokal ungdomsverksamhet på flera platser i landet. Kontakta ditt närmaste förbund för att se vilka möjligheter som finns i ditt område!Ungdomskurs på Ledningsregementet 2017. Bilden är tagen på en övning när ungdomarna provar sina nya kunskaper.

På bilden reser ungdomarna en 25 meter hög mast där de har fäst antenner högst upp. På det här sättet får de kontakt med grupper som befinner sig på andra platser. 

804